Foto:

Yoga på taket: «Pust inn, pust ut»

Yoga for alle studenter på Kraft!

Tekst og foto: Elias Bergsholm

Den 21. August samlet UiT studentene seg for å utføre yoga i natur på taket til Kraft studentidrettshall. Mens andre trener på en tredemølle og setter opp best mulig fart, driver disse studentene med yoga for å få ro inni seg, og slappe litt av.

«Close you eyes and relax, breathe in, breathe out» slik startet øvelsen yogainstruktør Lilli Leisk (28), som har sin første yogatrening med studenter fra UiT. Lilli er amerikansk, og kom til Tromsø i år. «Jeg gikk på treningsstudio i Pennsylvania, og lærte meg alt om yoga der. Nå er det snart 10 år siden jeg begynte med det. Det er fantastisk å gjøre yoga her i Tromsø» forteller hun.

En god måte å få stress ut av seg

«I løpet av uka får vi stadig mye stress i kroppen, som gjør det vanskelig å konsentrere seg om andre ting. De som utfører yogaøvelser får harmoni med seg selv» sier Lilli.

«Tøying, fleksibilitet og pust» er nøkkelord for yoga.  Mange syns at yoga kan være utfordrende, og derfor tør de ikke prøve seg. Lilli fortalte meg at det vanskeligste med yoga er å tørre å komme. Ellers er det faktisk ingenting utfordrende med det. Det er en koselig måte å holde seg i form, samtidig som du får en forbedret kontroll over din egen kropp.

Yoga er for alle

Nybegynner Frida (42) har sin første yogatrening. «Det beste med yoga at det er for alle, uansett hvor gammel man er, og hvor god form man er i! Jeg opplever at min kropp kan gjøre mye mer enn jeg var klar over, noe jeg ikke opplever i hverdagen!»,  sier hun, og takker debutuka som samlet studentene her på taket i så fint vær.

Populariteten bare vokser

I Norge har yoga blitt kjempepopulært i de siste tiårene. Selve ordet er et gammelt indisk ord som betyr «å binde sammen». Yogaideologi ble oppfunnet av Patanjali, som var en indisk filosof. I verden idag er yoga som regel forbundet med hinduisme. I vestlige land har yoga blitt en treningsform som samler mental og kroppslig utvikling. Nå er det mange yogaarrangementer som arrangeres over hele Norge. Bare for 2 måneder siden var det Norges største yogafest som fant sted i Fornebu i Telenor Arena. Over 1000 mennesker deltok.

Gir ro og harmoni

Etter en timers yogatrening spurte jeg Anikke (23) hvorfor har hun kommet hit i dag. «Jeg er kjempe glad at India har brakt yoga til verden. Jeg liker yoga fordi det ikke handler om fart. Her får jeg forbindelse både med min kropp og sjel som aldri før» sier hun, som har drevet med yoga siden hun var liten.

Vi prøvde selv yogatreningen på Kraft

I dag har jeg prøvd yoga selv, og det som jeg ikke visste om yoga før nå, var det at yoga faktisk ikke handler om tøying, men om balanse i kroppen. Selv om positurene ikke endrer seg, blir yoga aldri kjedelig. Jo lengre en driver med yoga, jo mer ens praksis utvikler seg. Med andre ord, vil ditt forhold til de samme positurene endre seg gjennom tiden. Alle tilbakemeldingene jeg har fått fra deltakere var positive, og alle har opplevd utrolig masse. Både nybegynnere, nysgjerrige, de som har drevet med yoga lenge og meg har fått en verdifull erfaring av yoga med en fantastisk utsikt mot Tromsdalstinden.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail