Foto: Jan Helge Pedersen

Skaper Idrettsglede Med Terrengløp

Amund Kristiansen og Kristoffer Olsen ønsket å gjøre det morsommere for folk å være fysisk aktive ute i naturen, og fikk idéen om å arrangere et terrengløp. Onsdag kveld stod deltakere på startstreken for å løpe det tredje og siste løpet i årets Terrengløp-cup.

Tekst: Jan Helge Pedersen

Tåken har akkurat lagt seg over Tromsdalen. Klokken har akkurat passert 18.00, og det er bare en halvtime igjen til startskuddet skal gå. Det begynner å yre.

Amund Kristiansen kommer syklende bortover veien for å imøtegå en forvirret journalist fra Utropia. Han har en travel kveld foran seg, men tar seg allikevel tid til å vise journalisten veien til stedet der startskuddet senere skal gå. Løypa er gjemt bort så lang inn i naturen at ikke engang journalisten klarer å finne frem.

Amund Kristiansen og Kristoffer Olsen er initiativtakerne til Terrengløp-cupen. Løpet arrangeres i samarbeid med BUL Tromsø Friidrett, Kvaløysletta Skilag og TUIL Ski.

– Vi ønsker å vise folk hvilke muligheter det er som finnes her ute i terrenget, sier en stolt Amund, mens han viser vei til startplassen.

Ville at det skulle være lav terskel for å delta

Fremme ved startplassen har flere av deltakerne allerede begynt å gjøre seg klar til start. Mens noen går inn i bua for å melde sin ankomst, varmer andre opp utenfor.

Folk i alle aldre er å finne blant deltakerne. Både hverdagsmorsjonisten og den viderekomne løperen er representert. Dette var noe de tenkte på når de planla løpet, ifølge Amund.

– Målet vårt var å få med så mange som mulig. Det er positivt for alle å få opplevelser i naturen, og dessuten blir det alltid god stemning når mange er med, poengterer han.

Amund forklarer videre at de har gjort grep for at terskelen skal være så lav som mulig for å delta.

– Alle de tre løpene går om kvelden, på ukedager, etter at folk flest er ferdig med middag og arbeid, forklarer han.

Tror du ikke det for enkelte kan være mer fristende å sette seg foran fjernsynet når det går mot kveld, fremfor å være med på et terrengløp?

– Det er sikkert det for noen. Man må velge selv om man vil delta. Jeg synes det er kjedelig å se på fjernsyn, og morsomt å løpe ute.

Har jobbet mye dugnad

Amund forteller at han har måtte arbeide mye dugnad for å arrangere cupen.

Det har vært mye arbeid. Vi har måttet forholde oss til lover og regler, og det har vært en stor arbeidsbyrd, utdyper han.

Selv om han har måttet jobbe mye, synes han imidlertid at arbeidet har vært morsomt.

Klubbene vi har samarbeidet med har vært positive. I tillegg har fokuset vårt vært på målet. Vi synes det er veldig moro å løpe utendørs, forklarer han.

Bra for folkehelsen

Klokken 18.30 går startskuddet, og en gruppe løpere setter på sprang innover i skogen. 18.35 starter en ny pulje. Da begynner det akkurat å regne.

Frisk luft og løping er godt for kroppen. Amund legger ikke skjul på at også dette har vært et hensyn når man har arrangert cupen.

Det er positivt med opplevelser i naturen. Deltar man på Terrengløpecupen og får gode opplevelser, er sjansen stor for at man fortsetter med terrengløp, sier han.

Vil gjenta suksessen neste år

Etter at startskuddet går har ikke Amund mer å gjøre før premieutdelingen. Han går inn i bua og setter seg sammen med de andre frivillige. Det siste løpet i årets Terrengløpecupen begynner nå å nærme seg slutten.

Amund håper at de skal få muligheten til å arrangere cupe til neste år også. Til dette siste løpet i cupen var det påmeldt over 90 deltakere. Han tror at en eventuell utgave av Terrengløpecupen til neste år kan lokke til seg enda flere interesserte.

90 deltakere er ganske mye med tanke på at vi kun har markedsført oss via Facebook. Vi tror at det er stor interesse for terrengløp blant folk, og at vi kan få mange flere deltakere hvis vi får markedsført oss bedre, forklarer han.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail