Foto: Helene Mikkelsen

Kraft Convention er bare begynnelsen

Kraft arrangerte «årets treningsfest» den 14.februar, og de har store planer om å komme seg unna med flere slike eventer fremover.

Journalist: Alexandra Tenebroso

For de som ikke fikk det med seg: Kraft Convention var en aktivitetsbukett som studentidretten fridde til folk med. En hel dag fullspekket med alt fra klatring til dans. Det er ikke første gang de glimter til med større treningsarrangementer, men det er første gang det er gjort på slikt skala.

Helt nytt

– Har ikke gjort dette før i denne innpakningen, nei, forteller Bjørn Brækkan.

Brækkan er avdelingsleder for studentidretten underlagt Norges Arktiske Studentsamskipnad, og har tidligere advart om at studentidretten kommer til å finne på noe sprell i form av arrangementer.

– Vi hadde lyst å lage noe stort for våre nåværende medlemmer og tiltrekke interesse. Vi ville lage en bedre totalpakke som kan settes opp som en treningsdag.

Deltakerne kunne selv skreddersy sin aktivitetsplan for dagen. De kunne velge ut sine favoritter blant enestående konsepter både i sykkelsalen, gruppetreningssalen, slyngerommet, i hallen, på styrkerommet og i klatreveggen. Det var mulig å sette sammen 6 ulike aktiviteter fra utvalget på 19 aktiviteter fra timeplanen. Timene var på 45 min, med 15 min pause i mellom.

Gjesteforelesninger med ernæringsfysiologen Ida Rasmussen og workshop med Olympiatoppens fysioterapeut Ingrid Mortensen var også inkludert i dette arrangementet.

Bare starten

Generelt sett har tilbakemeldinger på Kraft Convention vært positive. Deltagermassen var både eksisterende medlemmer og nysgjerrige entusiaster uten tilknytning til studentidretten. Planleggingen av Kraft Convention startet i november, og falt delvis sammen med aktiviteter under StudentUka, noe studentidretten synes har funket bra.

– Vi hadde et godt samarbeid med StudentUka og gjorde vårt beste for å forsterke begge arrangementene til studentenes fordel, sier Brækkan.

– Det blir stort treningsevent hvert vårsemester, tenker vi, betrygger Bjørn Brækkan med antydning om at arrangementet er kommet for å bli. Han påpeker imidlertid at arrangementet ikke blir nøyaktig det samme. Vi vet med andre ord ikke hva studentidretten finner på, men vi vet at det blir stort.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail