Foto:

Judo- og selvforsvarskurs for kvinner

Det å holde seg i fysisk aktivitet er viktig for å få avkobling i en ellers travel skoledag med lite bevegelse. Universitetet i Tromsø har 28 forskjellige idrettstilbud for studenter, men hva skal man velge? Jeg valgte judo og selvforsvarskurs for kvinner.

 

Ines Bredesen
Foto: Ines Bredesen

Judo

Judo er en gammel japansk kampsport/krigskunst som har utgangspunkt i Jiu-jitsu. Det første man lærer er fallteknikker, for å unngå skader. Deretter lærer man ulike kastteknikker. Det å bli kastet etter å ha lært disse teknikkene er ikke farlig eller like skummelt som det første kan se ut som. Siden jeg var ny var jeg på nybegynnerpartiet og der starter man forsiktig. Man er ikke avhengig av å være veldig sterk, men man utnytter egen og motstanderens vekt for å utføre teknikkene. Treningsformen er kanskje derfor også veldig nyttig om man vil lære mer om selvforsvar og kroppsbeherskelse.

 

Selvforsvarskurset for kvinner

Judo har også startet opp med et selvforsvarskurs for kvinner på tirsdager. Kurset foregår både på norsk og engelsk. Her man lærer grunntanker som kan hjelpe deg ut av farlige situasjoner. Kurset gir også informasjon om hvordan komme seg unna ubehagelige hendelser. Man lærer hvordan korrekt slå og sparke, men om du vil lære deg å sloss så burde du prøve noe annet. Hovedfokuset er altså hvordan å forsvare seg, ikke hvordan å angripe. Selvforsvar er absolutt noe alle jenter burde lære seg.

 

Målgruppe

Dersom du har lyst å prøve noe helt nytt og annerledes fra de tradisjonelle idrettene er judo kampsporten for deg. Treningen er best tilpasset noen som ønsker å lære en spennende kampsport og kanskje bli kjent med et nytt miljø. Det er to forskjellig partier, et for nybegynnere og et for viderekommende. Selvforsvar er ikke noe man bare kan lære av å delta på et kurs, men er noe som må repeteres. Det optimale vil derfor å delta ukentlig for forbedring. Det er kanskje ikke noe som er mulig for alle studenter så prøv det hvert fall en gang. Både judo- og selvforsvarskurset er noe som er åpent for alle, og de foregår uavhengige av hverandre.

 

Treningsinformasjon

Tirsdager 18.00-19.30: Nybegynnere og viderekomne.

Tirsdag 20.00-21.30: Selvforsvarskurs for kvinner

 

Torsdag 16.15-17.45: Nybegynnere

Torsdag 17.45-19.30: Viderekomne

Treningsrom: bomberommet på HSL-fakultetet

 

Kontaktinformasjon

Leder: Ida Ruiken

Hovedtrener: Rosalie Evans

Epost: tsijudo@gmail.com

Ines Bredesen

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail