Foto:

YATA Tromsø – et forum for utenrikspolitisk interesserte

Interessert i utenriks- og sikkerhetspolitikk? Eller kunne du bare tenke deg å følge litt med i hva som foregår i verden? Da bør du holde øynene åpne for hva YATA Tromsø holder på med.

Tekst: Lene Oline Sedolfsen // Foto: Hege Kallbekken

YATA er et nettverk for unge voksne med interesse for utenriks,- forsvars- og sikkerhetspolitikk. Lokallaget i Tromsø har siden oppstart i desember fått om lag 50 medlemmer – som er et beskjedent tall når YATA på landsbasis teller nærmere 1000. Men Tromsø-delegasjonen er ikke i tvil om at deres andel straks vil høyne på linje med lokallagene i Oslo, Trondheim og Bergen. Medlemskap er tross alt helt gratis og uforpliktende, og gir fordeler som adgang til interne medlemsmøter og utflukter.

Attraktiv organisasjon

-Strategien fremover er å være aktive og synlige. Vi har et unikt formål, og vi skiller oss fra andre organisasjoner ved at vi ikke fremmer noens sak. Vi skal tilrettelegge for kunnskapsøkning og fri meningsutveksling. Sammenlagt gjør dette YATA til en attraktiv organisasjon, forklarer nåværende leder, Erika Steinholt Mortensen.

På spørsmål om hvorfor hun ble med i YATA, svarer Erika at hun ønsket å danne seg et tverrfaglig og tverrpolitisk nettverk.

– Nettverksbiten var avgjørende for meg da jeg meldte min interesser for å sitte i styret. Og jeg er ikke skuffet. Gjennom styrevervet har jeg blitt kjent med andre engasjerte her i Tromsø, samt fått møte nøkkelpersoner i resten av landet. Jeg kan dessverre ikke stille til gjenvalg på grunn av flytteplaner, så jeg håper andre øyner mulighetene YATA byr på og blir med på moroa. Det oppfordrer jeg virkelig til!

DU kan bli med!

  1. mars er det årsmøte, hvor alle styrevervene skal velges på nytt. Dersom du ønsker å engasjere deg, kan sende en søknad – eller eventuelle spørsmål – til erika@yata.no. Søknadsfristen er 17.mars.
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail