Foto: Olga Shavrina

Studentboliger med panoramautsikt

Dramsveien Panorama, studentboliger med byens fineste utsikt
400 står allerede i kø for de splitter nye studentboligene i Dramsveien på Tromsøya. For de heldige venter toppmoderne bofasiliteter og byens absolutt beste utsikt.

Torsdag 12.mai fikk Utropia være med på avdukingen av første byggetrinn på Dramsveien Panorama studentby. I tillegg slapp de nyheten om at neste byggetrinn allerede er startet.

Foto: Olga Shavrina
Foto: Olga Shavrina

Sosialt og engasjerende.
Stillas og presenninger er fjernet og de to blokkene på åtte og ti etasjer står flott sammen med de grønne omgivelsene. I dette byggetrinnet øverst i byggefeltet vil 240 studenter bo fordelt på hybler og toromsleiligheter.

Enda gjenstår siste finpuss før studentene kan flytte inn til semesterstart. Møbler og innredning gjenstår, men allerede er det mulig å danne seg et inntrykk av hvordan det vil bli for beboerne. Fellesarealene oppfordrer til sosial omgang og trivelige stunder blant bofellesskapet.

Studentbolig_Olga Shavrina-8
Foto: Olga Shavrina

På omvisningen blir vi introdusert til 8. etasje. De 15 studenthyblene i etasjen er på 15 kvadratmeter hver, inkludert bad. Med fellesarealer vil hver student ha 28 kvm hver til disposisjon. I den ene enden av etasjen finner vi fellesstue, mens i den andre enden er det felles kjøkken. Her vil kjøkkenbord, stoler, sofa, bord og benk komme på plass og alt er tilrettelagt for trivelige stunder med matlaging blant studentene.

En av de som har søkt på de nye studentboligene er Ingrid Beate Øpstad Fredriksen.

– Det er fantastisk å bo sammen med andre studenter, det kan bli en fin gjeng som bor her og mange nye bekjentskaper dannes, sier hun, og nyter utsikten fra toppen i åttende etasje.

Foto: Olga Shavrina
Foto: Olga Shavrina

Avlaster markedet
Direktør Hans Petter Kvaal i Norges arktiske studentsamskipnad mener de nye studentboligene vil dempe presset på det private leiemarkedet.

– Dette blir et flott løft for byen og regionen, og bidra til å fjerne de useriøse utleierne. De nye studentboligene vil merkes i boligmarkedet.

Samskipnaden har så langt registrert 384 søkere til de 200 boenhetene. Leieprisen for en hybel vil ligge på mellom 4.600 og 4.800, forteller Kvaal.

Utropia er imponert ettersom det er overraskende billig i forhold til standarden i byen, og dette hjelper svært på et allerede presset studentbudsjett.

Foto: Olga Shavrina
Foto: Olga Shavrina

Gladnyhet til studentene

I tillegg slipper Samskipnaden gladnyheten om at byggetrinn to av Dramsveien Panorama studentby allerede er i gang.  I 2017, når neste byggetrinn står ferdig, vil det være 230 nye studentboliger som kan tas i bruk. Målet i Dramsveien-prosjektet er ambisiøst.

– Fullt utbygd er det plass til over 1.000 studentboliger,  og i 2017 vil vi nærme oss 50 prosent, sier Kvaal.

Foto: Olga Shavrina
Foto: Olga Shavrina
Foto: Olga Shavrina
Foto: Olga Shavrina

 Tromsø mer populær som studentby
Student og styreleder i Norges Arktiske Studentsamskipnad, Johannes Utvåg, er klar på at studentboliger er viktig for rekrutteringen til studentbyen Tromsø og skryter av fasilitetene som venter studentene.

– Fantastisk lokasjon med kort vei til Universitetet, butikk og treningssenter når Kraft 2 står ferdig. Dette vil absolutt styrke Tromsøs posisjon som et av landets beste studiesteder, sier Utvåg til Utropia.

Tekst: Mats Johansen Beldo

 

[mixcloud https://www.mixcloud.com/hurradio/uploads/ width=100% height=180 hide_cover=1 hide_artwork=1 light=1 autoplay=1]

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail