Foto: Olga Shavrina

Nyåpnet kantine på Realfagbygget

Mandag 2. november ble det åpnet for salg på MAT, det ferskeste spisestedet på UiT. Utropia tok seg en tur til Realfagbygget for å se litt nærmere på stedet og smake på maten.

Kantina, som egentlig er et kafékonsept, ligger der den gamle kantina på Realfagbygget en gang lå. Menyen er variert og moderne, basert på såkalt «street food», og inkluderer blant annet wok, pizza og påsmurt. Stedet har naturligvis en velutstyrt salatbar, men appellerer også til studenter med søtsug: utvalget i godterihylla går Mix og Narvesen en høy gang.

Foto: Olga Shavrina
Foto: Olga Shavrina

Prismessig har MAT lagt seg på omtrent samme nivå som resten av kantinene på campus. Imidlertid bør det nevnes at maten ikke er laget på forhånd, men lages på bestilling i løpet av få minutter. Utropias utsendte medarbeidere fikk smake, og resultatet var svært vellykket. Woken var veldig velsmakende, mens pizzaen godt kan sammenliknes med hvilken som helst pizza som selges i byens pizzarestauranter. Porsjonene var også passelig store; begge ble mette, men det ble ingenting til overs. Dette, sammen med at maten ikke lages på forhånd, fører til at svært lite mat blir kastet, noe som er bra både fra et økologisk og et økonomisk ståsted.

Foto: Olga Shavrina
Foto: Olga Shavrina

Åpningen av MAT har vært planlagt i lang tid, og flere av studentene vi snakket med  satte pris på at de nå kunne kjøpe mat på Realfagbygget. Beliggenheten var noe som gikk igjen, siden stedet ligger så nær Teknologibygget, som åpnet i fjor. Etter en lengre periode med ombygging er området i og rundt den gamle kantina veldig forandret, men dette er ikke udelt positivt, da det studentsosiale området bak den gamle kantina var viktig for byggets studentforeninger. Likevel ser det nye tilbudet ut til å være godt mottatt av studentene, og Utropia ønsker MAT lykke til med serveringen!

Tekst: Simon Steinnes

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail