Foto:

Hurradio søker nye og flere stemmer!

Studentradioen ved UiT- Norges arktiske universitet er på jakt etter nye stemmer og studenter som ønsker å være med å lage radioprogram. Så er du student og har ideer til artige og interessante radioprogram, er Hurradio den studentorganisasjonen som passer midt i blinken for deg.

Tekst: Lene Oline Sedolfsen // Foto: Presse

Studentradioen i Tromsø, Hurradio, ble stiftet i 2009. Siden den tid har de hatt en noe skiftende medlemsmasse, men samtidig klart å vokst seg større og større. Ansvarlig redaktør i Hurradio, Julie Hagerup, forteller Utropia at det Hurradio vil er å reflektere og representere studentene ved UiT.

–  Vi ønsker at flere studenter skal bli med å lage radio og oppdage hvor gøy det er.

Hun forteller at Hurradio ikke har noen begrensninger når det gjelder tema, så lenge man holder seg innenfor vær varsom-plakaten. Studentorganisasjonen er frivillig basert, non-profit og det ønskes ikke å legge unødvendige sperrer for innhold så lenge etiske spilleregler blir tatt hensyn til. Så her er det absolutt stort rom for å være kreativ og nyskjerrig, forteller hun engasjert.

Nettbasert studentradio

Hurradio er en nettbasert studentradio, og legger ut podcasts som kan streames, lastes ned, etterhvert som det produseres radioprogram. Selve sendingene går også live via tjenesten Mixlr. Innholdsmessig har det vært alt fra musikkprogrammer for en rekke ulike sjangre, til sportsmagasin, til politisk debattprogram, til underholdningsprogrammer.

– Vi har også vært så heldige å få sendt noe av materialet vårt på lokalradioen i Tromsø, Radio Tromsø. For fremtiden håper vi å få sendt ut programmene våre på DAB! Foreløpig kan alle sendingene våre høres på www.hurradio.no og om ikke lenge også på studentmagasinet Utropia sin hjemmeside.

Mange spennende og lærerike utfordringer

Ved å bli medlem i Hurradio får man en unik mulighet til å prøve seg som journalist, tekniker og medlem i en studentorganisasjon. Det er mange spennende utfordringer, og morsomme arbeidssituasjoner ved å drive med radio. Du kan jobbe forberedende ved å lage reportasjer og intervjue, redigere materiale og sette opp en radiosending. I tillegg har man en live-innspilling, som alltid er litt spennende. Hvis man for eksempel har ansvar for teknikk skal man fokusere på å få radiosendingen til å gå knirkefritt med musikk, jingler og innslag, og kanskje skal man også delta i selve snakkingen. Det kan være mange småting å huske på, men det er desto mer morsomt å gjennomføre ei vellykket sending, sier hun med glimt i øyet.

– Det er heller ikke nødvendig å måtte delta i radioprogrammer for å være med, vi er interesserte i å fylt ut andre typer verv, og også ha selvstendige reportere som ikke nødvendigvis er tilknyttet kun ett radioprogram.

Videre forteller hun at siden Hurradio er en studentorganisasjon hvor det ikke bare er arbeid hele tiden. De er også en morsom gjeng som liker å treffes uten om radiodriften. Det blir både fest og moro, og gode muligheter for å skape seg et godt nettverk for nye studenter.

– Vi håper derfor at mange av de nye studentene vil være med i studentradioen og engasjere seg i studentmedia, avslutter hun oppfordrende.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail