Foto: Pressefoto

HHT-dagen

For sjette år på rad arrangerer studenter fra Handelshøgskolen i Tromsø HHT-dagen, en arena hvor studenter og næringsliv møtes.

HHT-dagen 2015 gikk av stabelen 8. oktober og ble offisielt åpnet ved Jens Johan Hjort. Årets tema var politiske og økonomiske veivalg, samt hvilke områder vi som nasjon bør satse på.

I Solhallen, utenfor Auditorium 1 hadde representanter fra næringslivet stands. Man kunne blant annet finne Universitetet i Nordland, Finansforbundet, NAV og Innovasjon Norge. Alle der for å promotere, by på seg selv og rekruttere til sine respektive organisasjoner.

En institusjon for økonomistudentene

Det er ingen hemmelighet at HHT-dagen har utviklet seg til å bli en institusjon for økonomistudentene ved UiT, og et svært nyttig arrangement for både studenter og næringsliv.

Styreleder for HHT-dagen Hallvar Agersborg forteller at samarbeidet har fungert svært godt.

– Vi har bygd videre på fjorårets suksess, vært tidlig ute med å dele mål og visjon med næringslivet og har fått god respons på dette. Generelt har vi fått gode tilbakemeldinger fra foredragsholdere og viktigst av alt, studentene.

Tett samarbeid med næringslivet

Videre anbefaler han studenter som ønsker å gjøre noe faglig relatert utenfor studiene å søke seg til styreverv.

– Alle som har lyst til å engasjere seg i noe ved siden av studiene bør søke. Man bestemmer selv hvor innholdsrik studietiden skal være og praktisk erfaring er uvurderlig.

Bjarne Martinsen, masterstudent i økonomi og administrasjon deltar for tredje år på rad.

– Jeg vil si at det i år var en videreføring av tidligere års arbeid, og etter min mening enda bedre. Årets tema er veldig viktig for tiden vi er inne i, og jeg mener at Bondevik forklarte dette godt ved å presisere at Norge er en kystnasjon.

Martinsen er enig med hva Agersborg sier om verv.

– Det er det å klare å trekke linjene mellom det teoretiske i fagene og få se hvordan de ulike løsningene og modellene fungerer i praksis.

Bredt engasjement hos studentene

Styret kan klappe seg selv på skulderen med et fullstappet auditorium med i overkant av 600 deltakere til dagens avsluttende foredrag. En energisk Kari Traa forteller om sin gründervirksomhet og sine mange påfunn som næringslivsleder.

Blant annet får ansatte som slutter hos henne full begravelse, og i noen tilfeller korsfestes de. Bildene skaper begeistring og latter i salen. Hun får mot slutten av foredraget et innfall og spiller stein, saks, papir med publikum. Underholdene, fra en kreativ, inspirerende og original næringslivsleder som avslutter med å si:

– Nyt studenthverdagen!

Bankettmiddag på Hotel Clarion The Edge

Studentene forlater etter noen avsluttende ord konferansesalen i en stri strøm og på vei ut møter vi økonomistudent Simen Havellen.

– Det har vært en innholdsrik dag med spennende foredragsholdere, jeg vil spesielt trekke frem Jan-Ole Hesselberg som et morsomt innslag (Spesialpsykolog og programleder, red. anm.)

Havellen ser også frem til bankettmiddagen på The Edge og nevner at kvelden avsluttes på Gründer, i kjent HHT-stil.

Tekst: Rasmus W. Olsen

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail