Foto:

DebutUka 2015

Debutuka er alle nye studenters beste mulighet til å bli kjent med sitt nye studiested.

Tekst: Lene Oline Sedolfsen // Foto: Enrico Tedeschi

Semesteret braket løs 11.august, og siden da ble dagene fylt med magiske øyeblikk. Mange spente nye studenter var klar til semesterstart, sosiale utfordringer, og ikke minst hilse og bli kjent med flere av sine nye medstudenter. Til å passe ekstra godt på at alle finner seg godt til rette på campus og i byene har superfadderne trofast trått til og guidet både på campus og i byen.

Konsert på Fjellheisen

Mange studenter valgte å ta den fine og populære turen opp til Fjellheisen, søndag 16. august for og samtidig nyte et av DebutUkas høydepunkt, nemlig konsert med Hjerterå og Red Headed Sluts, med fortryllende utsikt og i badende sol . Noen gikk til fots, andre valgte å ta noen av de siste heisene som går opp og ned dette året. I slutten av august stenger nemlig Fjellheisen, for igjen oppstå i ny gongolsk drakt til høysesong i 2016. Det ble en magisk ettermiddag på Fløya, og en konsertopplevelse man ikke glemmer med det første. For å si det slikt; et perfekt minne og avslutningen på første eventyrlige helg, semesterstart 2015.

Årets lysløype

Arrangementet som går igjen år etter år, og uten tvil er det største bidraget til fyllesyka, er den såkalte Lysløypa. Oppkalt etter Tromsøs friluft- og turløype, bare at denne turen er en leskende form for orientering og fort kan bli langt mer sjanglete for enkelte. Kort oppsummert: 21 barer og 10 poster på 4 timer. Rundt 200 lag i omløp. Hvem som kommer først i mål er det store spørsmålet. Slik er den tradisjonsrike Lysløypa.

Regelen er at deltakerne skal drikke minst en enhet per gruppe per utested. I tillegg må alle lag innom poster og løste oppgaver. Noen som blir stadig morsommere å se på jo lenger ut på kvelden det blir. I år stilte Hurradio, Det Norske Mannskor av 1995, Ompaniet, Studentsamfunnet Driv, Start UiT, TSI, Studentparlamentet og DebutUKA-styret selv som stoppested.
Lysløypa har i årevis vært kjent som DebutUKAs største grøftefylll. I år er det tatt grep for å redusere sjansen for fadderbåndklipping og overstadige fulle unge mennesker, og innført DebutUKAS vannhull. Alle deltakerne må få i seg ikke-alkoholholdig drikke for å fullføre løypa Derfor ble det delt ut vann og Redbull til alle som ville ha. Vårt kjære studentombud delte ut potetgull. Det hele startet på Stortorget, og endte trygt på Studentsamfunnet Driv.

Kommunikasjonsansvarlig for DebutUka kunne fortelle studentmagasinet at ikke alle kom i mål, men de aller fleste hadde det gøy på veien dit.

– Det er det som er DebutUKAs største mål: at folk skal bli kjent, tørre dumme seg litt ut og ha det gøy sammen for at studietiden skal bli så bra som overhodet mulig, forteller Sandra Olsen med glimt i øyet.

Andre arrangementer som utgjorde den uforglemmelig DebutUKA 2015 var, Monsterquiz, Klovner i kamp, Temafest: Forbokstaven hvor det ble mang en uforglemmelig look, ikke minst humordronningene Tusvik & Tønne. Knut Jørgen Røed Ødegaard tok studentene til astronomiske høyder, Foredrag med Hans-Petter Nygård-Hansen, kino på det erverdige Verdensteateret – Cinemateket. Til alles ville begeistring konsert med Matoma + special guest coucheron. Siste helgen braket løs med temafest fra 70, 80 og 90-tallet før årets DebutUKA ble avsluttet med en heidundrende konsert med Rammsund.

DebutUka fortjener klapp på skulderen for et godt program, og for at de har stått på for å gi oss studenter en magisk semesterstart. Takk for innsatsen, vi gleder oss allerede til nye magiske eventyr til neste år!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail