Foto:

Arktis venter på deg, eller venter du på Arktis?

Arktis skal ikke lenger forbindes bare med olje og gas. Det finnes flere andre muligheter som venter på deg i Arktis!

Tekst: Auguste Jasiulyte

Foto: Oda-Bjørnsdatter
Foto: Oda-Bjørnsdatter

Tirsdag 19. januar samlet nysgjerrige studenter seg for å benytte sjansen til å møte medlemmer av Nofima, Akvaplan-niva og Kongsberg Satellite Services og for å snakke om potensielle jobbmuligheter på Arctic Career Seminar – Student Kick-Off 2016. Det er ikke alltid lett å forstå hva slags jobb og arbeidsmiljø som tilbys når man bare leser jobbannonser. Det vil alltid lønne seg å møte folk som jobber i konkrete bedrifter og de kan fortelle mye mer om arbeidsoppgaver enn jobbannonser noensinne vil kunne gjøre; samt om muligheter for utvikling og deres inspirerende suksesshistorier. Slike møter kan også hjelpe til for å forstå hva slags jobb man egentlig vil ha og gjøre bestemmelser for videre karriere.

Foto: Oda Bjørnsdatter
Foto: Oda Bjørnsdatter

Senter for karriere og arbeidsliv stod også på stand. De delte ut informasjonsmateriell om Internship, vårens kurs og drop-in for studenter. Senteret hjelper å skrive CV og søknad som skiller seg ut, da dette er spesielt viktig for å unngå den store konkurransen på jobbmarkedet.

Man fikk også et godt inntrykk av hva som kommer til å skje på den internasjonale Arctic Frontiers konferansen som arrangeres hvert år i januar. Arctic Frontiers legger stor vekt på samarbeid mellom landene og bærekraftig utvikling i Arktis området. Denne gangen blir det 10-årsjubileum med Industry and Environment som hovedtema. Det blir sikkert et meget internasjonalt miljø med både norske og internasjonale politikere og talsmenn.

Foto: Auguste Jasiulyte
Foto: Auguste Jasiulyte

Programmet består av tre hoveddeler: Arctic Frontiers Policy, Business Forum (det er gratis for studenter i år) og Science. Det blir også en rekke andre eventer.

Konferansen skal foregå i Tromsø, som er kjent for å være den mest utviklete byen i Arktis, 24 – 29 januar. Programmet kan hentes fra den offisielle nettsiden til Arctic Frontiers.

2016 Arctic Frontiers er gratis og tilgjengelig for alle studenter, bare husk å registrere deg på nettside www.arcticfrontiers.com. Det er fremdeles mulighet for å melde seg som back-up frivillig!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail