Foto:

Et komplott mot musikk på UiT

Hvorfor har ikke UiT én eneste plass der man kan spille piano? Hva er musikk for oss? Er ikke det noe vi hører på, hver eneste dag? For noen er musikk nesten like viktig som oksygen. Da jeg begynte ved UiT, var jeg sikker at det finnes et sånt «music point» på campus, der folk kan kose seg med å spille noen instrumenter. UiT er et kjempe stort universitet med mange ulike klubber, aktiviteter, osv. Men til min store skuffelse, har jeg ikke funnet noe som er forbundet med musikk og instrumenter. Istedenfor, har jeg funnet tre pianoer som er plassert på forskjellige bygninger, som ikke er i bruk, og som man ikke kan bruke på grunn av plassering. Et komplott mot musikk, eller noe tilfeldig?

Piano №1 står på universitetsbibliotekets innerste lesesal. Jeg husker den dagen da jeg så pianoet for første gang og tenkte at det hadde vært nydelig å spille på. Jeg satte meg ved pianoet, men så kom straks ei forbannet dame, og sa at det ikke er lov å spille her. Noe som ikke var behagelig å vite. Noen dager har gått, og jeg finner to pianoer til. De står i det medisinske bygget . Long story, short, ble jeg sparket ut igjen. Jeg var der to ganger: klokka 14 (forstyrret folk som hadde pause), og klokka 22 (forstyrret folk som leste).

Jeg mener at UiT må ha sitt «music point» på campus. Jeg kjenner folk som vil både spille, høre på, og prøve å spille. Vårt store universitet fortjener jo et rom/en spesiell plass på campus der man kan lytte til melodier, og lyder, uten å forstyrre andre. Vår harmoni ligger i musikk, og musikk må være til nytte! Hvorfor ikke få maksimalt ut av de pianoene, istedenfor at de bare blir støvete?

Skrevet av: Elias Bergsholm

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail