Foto: Alina Kharitonova

OnklP og De Fjerne Slektningene: for et bra live-show!

De kaller seg selv ‘Norges farligste boyband’ og det er visst en grunn til det. De startet med 1 singel i begynnelsen av 2014 og har allerede til nå kommet med 3 plater, som var inne på topp-10 på VG-lista. Det er ikke sikkert man blir forelsket i deres unike kombinasjon av rap, rock og mangfoldige tekster, men likegyldig er det umulig å være.

Etableringen av et slikt band i Norge er faktisk en spennende historie om innføring og utvikling av ny musikksjanger i landet. Mange av dere har sikkert hørt band som representerer blanding av gode rockemelodier og rap, men det var ikke så ferskt i Norge før rapper OnklP begynte å samarbeide med rockeband kjent som Oslo Ess. OnklP og De Fjerne Slektningene velger å opptre på norsk og besøke mange deler av landet med sine konserter. Denne patriotismen kan være tiltalende, selv for utlendinger.

20. november kom OnklP og De Fjerne Slektningene tilbake til Tromsø etter fantastisk opptreden på Buktafestivalen i juli. Utropia fikk sjanse å sjekke ut konserten på SNN-scene på Studenthuset Driv.

Vi kan påstå at gutta definitiv kan gjøre de kalde nettene mye varmere her oppe i nord! For å bevise det, kan vi bare si at konserten var så bra at noen kastet «bra (eng. for bh)»  til dem faktisk!

Atmosfære på konserten, sangene og bandet selv fikk meg til å føle at jeg har møtt de naboguttene fra barndommen som var de eneste som kunne unngå juling for å stjele epler fra naboens hage. De har den fantastiske sjarmen av unge «bad boys» band, som fanger deg i et øyeblikk, selv når de utfører sangen «Dem» og berører politisk tema. Så, gutter der ute, vær oppmerksomme, kjæresten din sin BH kan bli kastet til gutter som dette på konserten!

En av de beste tingene med bandet er at de nyter øyeblikket, nyter det at fansen støtter dem med synging og øldrikking. Det føles som å være på en konsert med gode venner som nettopp har nådd et nytt nivå, men er og forblir de gamle gode kameratene.

Denne gangen har også rapper Jaa9 dukket overraskende opp på scenen med sanger som, for eksempel, «Munner Å Mette» fra nylig lansert album. Og jeg kan definitivt si at rappers do rock!

En annen overraskelse var at publikum oppe på balkongen var mye mer aktive og deltakende enn de som stod nede ved scenen. Det kan kanskje forklares med at de som var nede var mer opptatt av bar-kø. Hadde det ikke vært et oppdrag for Utropia, hadde jeg «hoppet ut av skjørtet» og rett ut på scenen. Men jobb er jobb.

Jeg lyver ikke hvis jeg sier både for meg og Utropias fotograf at vi har storkoset oss med konserten. Men, til syvende og sist, vår mening er subjektiv og dere kan heller sjekke bandet ut og besøke deres livekonsert og bli enige eller ei. Vi var så heldige å ha et intervju med bandet.

Foto: Alina Kharitonova
Foto: Alina Kharitonova

Hvilken sang liker dere best å spille live/på konserter?

  • Vi er så glade i å spille live at vi faktisk elsker å spille alle låtene, tro det eller ei. Ofte så vi gjerne skulle spilt 3 timer så vi får spilt alle låtene våres pluss litt covers. Turnélivet er vakkert:)

Har dere noen planer om framtidig samarbeid med noen kjente norske eller internasjonale artister?

  • Alltid! Musikkmiljøet er som en liten familie. Så samarbeid med andre føles naturlig. Litt som å stjele smågodt fra lillebror og så gi tilbake det dobbelte neste gang

Har dere tenkt å gå internasjonalt og ha f.eks konserter utenfor Norge/Norden?

  • Har vært oppe til diskusjon. Time will show. Første runde Norge rundt. For et bra land, for noen fine fans og ikke minst hvor fantastisk dette landet er.

Siden vi er et studentblad,så har vi et spørsmål fra studentene. Hva er deres oppskrift på suksess?

  • Begynn å spell gitar og drekk med en gang haha. Neida. Er vel ikke noe fasit på dette. Hardt arbeid hjelper. Først og fremst ha troen på hva du driver med og man trenger en indre glød. Man kan få til hva man vil, vil man det nok. Stå på!!

Dere kommer ganske ofte til Tromsø, spesielt OnklP. Er det jakten på nordlys som driver dere?

  • Haha!! Ja, blant annet. Vi jakter alltid! Også er Tromsøpublikummet og byen insane bra.

Ser frem til neste konsert og flere intervjuer!

Foto: Alina Kharitonova
Foto: Alina Kharitonova

Tekst: Anastasia Zaytseva

Oversettelse: Alina Kharitonova

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail