Foto: Alina Kharitonova

Juleribbe

Julen er rett rundt hjørnet og det er på tide å tenke på hva som skal serveres på bordet. Norges favoritt er den tradisjonelle «Juleribben». Den enkleste måten å smake på kvalitetsribbe er å melde seg på julebord og få andre til å servere det til deg. Men de som vil utfordre seg og lage det selv, kommer til å ha nytte av denne oppskriften.

Vanskelighetsgrad: Den lager egentlig seg selv.

Tid: Alt tar sin tid, det samme kan man si om en litt finere middag.

Pris: Med den priskrigen vi har i butikkene nå, så blir det rundt en 100-lapp.

Ingredienser:

500g tynnribbe per person

1 stor løk

1 fennikel

Salt og pepper

5 dl vann

Tilbehør:

Poteter

 

Slik gjør du:

  1. Skjær gjennom svoren og litt ned i fettet med en skarp, spiss kniv. Gni ribba godt inn med salt og pepper, gjerne en dag før steking. Dekk ribba med aluminiumsfolie og sett den kjølig.
  2. Sett stekeovnen på 230 °C. Legg ribba i langpanne med svoren opp. Putt en asjett under, slik at ribba er litt høyere på midten. Det er viktig at ribba er like høy på begge sider for å få et jevnt og pent stekeresultat.
  3. Skjær løk og fennikel i store båter og legg i langpanne.
  4. Hell over vann og dekk langpannen med aluminiumsfolie. Sett den foliekledde langpannen med ribba og vannet midt i den forvarmede ovnen i ca. 45 minutter. Nå blåser ribba seg litt opp, og svoren sprekker.
  5. Fjern folien (la asjetten ligge) og reduser ovnens temperatur ned til ca. 200 °C. Sett langpannen tilbake midt i ovnen og la ribba steke videre i ca. 1,5 time.
  6. La ribba hvile i ca. 20 minutter slik at kjøttsaften setter seg, og du får en saftig og god ribbe.
  7. Kok potetene møre i 20-30 minutter.
  8. Ta opp fennikel- og løkbåter og server sammen med poteter.

Velbekomme!

 

English:

That christmassy rib

Christmas is just around the corner and it’s time to think about what should be served on the table. Norwegian favorite is the traditional «Juleribbe” or “Christmas ribs”. The easiest way to taste a good rib is to sign up for the Christmas party (julebord) and get others to serve it to you. But those who want to challenge themselves and cook it themselves can use this simple recipe below.

Difficulty: It actually cooks itself.

Time: Everything takes its time; the same can be said for some fine dining.

Price: With the price war we have in stores now, it will be around 100 kr.

Ingredients:

500g thin ribs per person (norsk:tynnribbe)

1 large onion

1 fennel

Salt and pepper

5dl water

Garnish:

Potatoes

 

This is how you do it:

  1. Cut through the rind and slightly down with a sharp, pointed knife. Rub the rib with salt and pepper, preferably 1 day before roasting. Cover ribs with aluminum foil and place it cool.
  2. Preheat oven to 230 ° C. Put ribs in roasting pan with the rind up. Put a plate underneath, so that the rib is slightly higher in the middle. It is important that the rib is equally high on both sides to get smooth and nice roasting result.
  3. Cut the onion and fennel in large boats and place in roasting pan.
  4. Pour water and cover roasting pan with aluminum foil. Place the foil-covered roasting pan in the middle of the preheated oven for about 45 minutes. The ribs are slightly getting larger and the rind cracks.
  5. Remove the foil and reduce the oven temperature down to 200 ° C. Put the roasting pan back in the middle of the oven and let it roast for about 1,5 hours.
  6. After you took it from the oven, let it rest for about 20 minutes for more juicy result.
  7. Boil potatoes for 20-30 minutes.
  8. Take up fennel and onion boats and serve with the potatoes and ribs.

Velbekomme!

Oppskrift_Alina Kharitonova-1

Text and photo: Alina Kharitonova

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail