Foto: Press

The Hunger Games; Mockingjay Part II

Action / Drama / Spenning

Terningkast: 6/6

The Hunger Games er et fenomen som har tatt verden med storm siden utgivelsen av den første filmen i 2012. Nå har den siste filmen i franchiset blitt utgitt og forventningene rundt filmen er skyhøye, og den skuffer ikke. Jennifer Lawrence, og ikke minst Philip Seymour Hoffman – i hans siste film – ender «Hunger Games»-trilogien med et spenningsfylt, elektrisk «showdown».

Hvem kunne noensinne trodd at en science-fiction-serie skulle bli Philip Seymour Hoffmans siste film før hans død? Men det er noe med Hunger Games og Hoffman som bare passer sammen, og dette filmen var en passende avslutning på hans strålende karriere. Og det faktum at det er hans siste film gjør filmen enda bedre. Den nylig avdøde skuespiller er blant de første man ser i filmen. Han spiller den Machiavelli-lignende karakteren Plutarch Heavensbee, som i filmen blir de facto «behandleren» til Katniss Everdeen, opprørets stadig mer usikre og forsiktige poster-jente.

«It’s so frustrating when she goes rogue,» er hans replikk når Katniss sniker seg ut av opprørets base for å fortsette kampen mot President Snow. Men han sier det med et så lurt smil, som bare Hoffman kan og gjør historien enda mer spenningsfylt, mystisk og får en til å stille spørsmål om alt en trodde en visste om serien.

En av de sterkeste sidene ved filmene er at det heltinnen ikke er «The chosen one», skjebnebestemt til å redde verden. Katniss kjemper stadig mot skjebnen, først ved å melde seg som frivillig til spillene for å redde søsteren, som er begynnelsen på hele historien og senere ved å motvillig være ikonet for opprøret mot hovedstaden. Katniss spiller motvillig med, håpefull om at det kommer til å bringe henne nærmere hennes erkefiende president Snow. Det siste møte mellom Katniss og Snow, understreket med de kalde blikkene til Snow, som bare Donald Sutherland hadde klart å levere, gir en overraskende avslutning, som ingen hadde klart å forutse i begynnelsen av denne filmen eller historien.

Alt i alt er The Hunger Games; Mockingjay Part II en verdig, imponerende avslutning på en trilogi som har fortjent den berømmelsen og suksessen den har fått.

Hunger games (2)

Tekst: Maria Zaikova

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail