Foto: Press

Peter og Dragen

Peter og Dragen: En flott familiefilm for liten og stor. Følg Peter og Elliot i eventyret!

Sjanger: Familiefilm/fantasy

Regi: David Lowery

Vurdering: 7/10

Aldersgrense: 6 år

Norgespremiere: 30.09.2016

Text: Sonja Anzer

 

Da den lille gutten Peter (Oakes Fegley) mister familien sin i et bilulykke, og flykter derfor helt forskrekket og alene i den skumle skogen. Der møter han Elliot, en kjempestor, grønn, men likevel snill drage. Fra nå av lever Peter og Elliot sammen i skolen og ender opp med å bli bestevenner.

Seks år senere begynner byggearbeidet ved skogbrynet og derfor vil skogvokteren Grace (Bryce Dallas Howard) kontrollere hva det er som skjer i skogen. Det vil Peter óg og han iakttar hva som foregår på byggeplassen fra et sikkert skjulested i skogen. Likevel blir han oppdaget av Natalie (Oona Laurence) – datteren til Grace – og hun følger ham inn i skogen. Dermed blir Grace oppmerksom på den lille gutten. Da han blir skadet, sender hun Peter til sykehuset for en sjekk og alle er bekymret for den lille gutten fra skogen. Hvordan kunne han overleve så lenge alene?

Grace ønsker å passe på Peter og tar han med seg gjem til familien hennes. Der begynner han langsomt å fortelle om Elliot og Grace husker de gamle historiene om en drage som faren hennes Mr. Meacham (Robert Redford) fortalte mange ganger da hun var yngre. Hele familien vil nå bli kjent med Elliot og drar til skogen. I mellomtiden ble Elliot allerede oppdaget av Gavin (Karl Urban) som ønsker å fange dragen. Men vil han virkelig finne Elliot? Eller vil Peter og dragen finne hverandre igjen?

Den nye filmatiseringen av Disneys klassiker imponerer med godt laget animasjon, en veldig livlig, kjærlig og litt forandret historie. Riktignok er noen scener litt for skumle for engstelige barn og derfor skal man passe på aldersgrensen (minst 6 år!). Filmen er ellers en historie om mot og tiltro for hele familien.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail