Foto:

Huset

Hvorfor liker mennesker å bli skremt? Jo, fordi det vanligvis er litt gøy å se en skrekkfilm. Man føler på en måte at man lever igjen etter en lang uke på kontoret. Handlingen i filmen er lagt til andre verdens krig, i et kaldt og øde vinterlandskap i Sør-Odal. To tyske soldater og en nordmann er tatt til fange. Kompasset fungerer ikke og målet er uklart. De holder på å sulte og fryse til døde, men da dukker det plutselig opp et hus i ødemarken og skrekkfilmen Huset begynner… å skremme oss?

Huset er forskjellig fra andre skrekkfilmer som jeg har sett fordi den har et norsk flagg og to runer innskrevet overalt. Jeg tenkte så det knaket og prøvde å huske hvilken betydning de to runene kan ha og det var den mest interessante tingen i filmen (med sannsynlig bare tilfeldig bruk av runer). De fleste dialogene virker veldig unaturlig og det hadde vært bedre hvis skuespillerne ikke snakket så mye om det de tenker er galt med både dem og huset. Regissøren ville forklare alt for mye om selve handlingen og det var absolutt ikke påkrevd! Man har jo sett så mange skrekkfilmer fra før og forutser den største delen av det som skjer uten å trenge en unaturlig bekreftelse i utsagn fra skuespillerne. Djevelutdrivningselement var unødvendig og usammensatt i forhold til handlingen.
Finnes det fremdeles noe som man ikke har sett i denne sjangeren? Noe som skremmer, men på en helt nyskapende måte, med å bruke forskjellige og aldri sett teknikker? Er man ikke lei av de samme motivene som går igjen og igjen? Hvis regissører hadde begynt å snu ryggen til Hollywoods film standard, kunne det kanskje være mulig å se en utvikling i denne typen sjanger.

Rating: 5/10

Tekst: Auguste Jasiulyte

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail