Foto:

En hotellfilm som forsiktig holder en balanse mellom banalitet og oppriktighet

Atle Antonsen, som er mest kjent for sin rolle som en kald og kynisk samlivsterapeut i TV-serien Dag, går inn i en lignende rolle igjen, men bare har slanket seg elleve kilo. Han spiller en forfatter, Axel Farstad, som mildest talt misbruker alkohol og har på grunn av skrumplever bare to til fire måneder igjen å leve hvis han ikke slutter å drikke. Han er også egoistisk, og må ikke lete etter ordene, spesielt hvis de fornærmer andre. Ikke den snilleste typen, med andre ord.

Text: Auguste Jasiulyte

Han bryr seg ikke mye om sykdommen sin og sjekker inn i Grand Hotell, for han holder på med å skrive en ny bok som kommer til å være det beste som han noensinne har skrevet, men det kan han selvsagt gjøre bare på på det beste hotellrommet på Grand Hotell i Oslo. Axel har ikke nok dekning på kredittkortet sitt, men her stikker Noah innom, en gutt av en enslig mor (Hannah, spilt av Vera Vitali) som jobber på hotellet. Noah er en vanskelig gutt som ikke vil være på SFO fordi han blir mobbet av andre barn. Axel foreslår å passe på gutten mens han venter på et tvilsomt forskudd fra forlaget. Axel og Noah har bare det til felles at de ikke omgås så bra med andre folk.
Axel prøver å holde en fasaden av en stor forfatter, men han hadde sin suksess for ti år siden og har ikke skrevet noe særlig etterpå. Det går vel ikke så greit med å skrive en ny roman, og vi ser ham mest drikkende og stirrende på skjermen. Hotellet blir et tilfluktsted for å rømme fra både problemer og andre mennesker.
Skal Axel slutte å drikke? Blir Axel og Noah venner? Vil lyden som Noah produserer irritere tilskuere gjennom hele filmen? Det var ikke vanskelig å forutse filmen, men anbefaler likevel for alle beundrerne av hotellfilmer som pleier å gi et ønske om å gjemme seg bort fra hele verden i et flott hotellrom.

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail