Foto: Press

Deepwater Horizon

Deepwater Horizon: Opplever sammen med mannskapet av boreplattformen brann-infernoet på nært hold og kampen for å overleve – det står om liv!

2010 tildrog seg i Mexikogolfen på Deepwater Horizon den verste katastrofen i den amerikaniske oljehistorien. Nyhetssendingene rappoterte av den til overmål. Nå ble ulykket filmatisert og kommer til Norges kinoer.

Da sjefmekaniker Mike Williams (Mark Wahlberg) tiltrer det neste skiftet sitt, er arbeidene på Deepwater Horizon allerede forsinket og ligger 43 dager etter fremdriftsplanen. BP gjør press til mannskapet til Jimmy Harell (Kurt Russell) som er sjefen av boreplattformen og krever alt for å gi avkall av noen tester for å holde ved like tidsplanen. Til tross for at Jimmy ikke går inn på det for sikkerhets skyld, skjer ulykket på grunn av en sjusket gjennomført test. Det kommer til en ukontrollert utblåsning av olje og om kort tid er hele båreplattformen i brann. Nå begynner kampen om livet og Mike leter etter sjefen sin og de andre kollegaene – men hvem kan han redde før det presserende nødvendige reddningsmanskapet vil intre ved Deepwater Horizon? Hvem skal overleve til sjuende og sist?

Filmen utverker seg ved sterke og effektfulle bilder, som framheve det utbrytende kaoset på boreplattformen og anskueliggjøre hele dramatikken av ulykket. Bare noen umåtelige amerikaniserte scener og den amerikanske fremstillingen av helten viser seg som filmens liten svakhet.

Deepwater Horizon anbefaler seg i hvert fall til elskere av katastrofefilmer og folk som liker filmer med autentisk bakgrunn.

Genre: Katastrofefilm/Drama

Regi: Peter Berg

Vurdering: 7/10

Norgespremiere: 04.11.2016

Text: Sonja Anzer

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail