Foto: Press

De forviste

De forviste: To soldater, ei kvinne innen fire vegger: Et spansk krigsdrama som er litt annerledes som man forventer ved første øyekast; Et drama fylt med dynamikk, dramatikk og overbevisende skuespiller.

Under den spanske borgerkrigen blir den katolske og tradisjonelle soldaten Teo (Juan Carles Suau) flyttet til et utpost utenfra Madrid, som fra nå av okkuperer han sammen med den morske og livet nytende soldaten Silverio (Eric Francés). Rask blir forskjeller mellom begge to påtakelige og kløften virker tiltagende større hva som er støttet av hverdags ensformighet og tristhet.

Da Silverio få en dag tak i soldaten Chloé (Monika Kowalska), som er såret og bevissløs, tar han henne med seg til utpostet for å pleie hun sunt. Om kort tid forendrer seg dynamikken mellom begge to soldater og de må nå bestemme seg: Skal de utlevere eller skjule henne og redde livet hennes? Det oppstår en sterk konflikt mellom ideologi og menneskelighet som leter etter en besvarelse. Hvordan vil dere bestemme seg? Eller vil en annen overta avgjørelsen?

Fremstillingen av bilder er relativ svak farget og støtter dermed på den ene side stemmningen av ensformighet, men byr på den andre side nok rom for virkningen av de tre hovedkarakterene og kommunikasjonen deres. Derved får handlingen en enorm intensitet.

En rørende og samtidig veldig trykkende film som handler om tillit og menneskelighet under uverdige vilkar for mennesker i løpet av den spanske borgerkrigen.

Aldersgrensen (12 år) skulle bli overholde i hvert fall.

Genre: Krigsfilm/Drama

Regi: Arturo Ruiz Serrano

Vurdering: 6/10

Norgespremiere: 18.11.2016

TEXT: Sonja Anzer

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail