Laster Hendelser

« Alle Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

The Late Great & El Cuero // Kulturhuset-Verkstedet

22. april, 2017 @ 21.0023. april, 2017 @ 01.00

facebook_event_1395221580551702

To av landets aller ypperste liveband slår seg sammen for en skikkelig ‘One Night Only’ på Kulturhuset-Verkstedet i Tromsø!

Begge bandene er aktuelle med ferske phonogram og høy turne aktivitet. Det er med andre ord duket for en fantastisk aften for de som er glade i rock og minnerike konsertopplevelser!

C.C 280,-

Konsertstart 22.00 El Cuero / 23.30 The Late Great

The Late Great:

Med låtskriver Tor Thomassen i spissen har det ferske Tromsø-bandet siden oppstarten spilt en del festivaler (bl.a Bukta, Øya-Natt, Festspillene i Nord-Norge), gjort noen sagnomsuste klubbjobber rundt om i landet og bygd et rykte som et forrykende liveband.
På tampen av 2015 kom første singelen «A Young Lover’s Dream» som har gått sin seiersgang på digitale strømmetjenester. (over 120 000 avspillinger på Spotify).
Bandet slapp sitt debutalbum “Songs From The 21st Century” sommeren 2016 som har vekket stor interesse hos musikkanmeldere i både inn og utland.

Sjangermessig ligger ‘Song From The 21st Century’ i et folkrock landskap hvor det veksles mellom låter som styres av Thomassens kassegitar og munnspill og låter med større arrangement der hele bandet trykker på. De mer temposterke låtene hinter til den elektriske folkrocken fra 60/70-tallet mens de nedstrippa låtene befinner seg i den tidløse singer-songwriter tradisjonen.
Thomassens intense og tilstedeværende vokal bakkes hele veien opp av et stødig komp, med gode arrangement, smekre piaonolinjer, tøft orgel og smakfullt gitarspill.
At dette 6 manns orkesteret har store ting på gang er det liten tvil om. I tillegg til Tor som står i front og er kaptein, fronfigur og master of ceremonies. Har han altså med seg Ottar Tøllefsen på trommer, John Lupton på perkusjon, Ariel Joshua på bass, Erik Nilsson på tangenter og Stian Grønbech på gitar.

«De to åpningskuttene, «A Young Lover Dream» og «Seven Bright Seas», er som å score på de to første angrepa i EM-finalen.» -Tom Skjeklesæther, Klassekampen

«Et mektig driv bølger gjennom plata, med Thomassens røst som en dyp understrøm i de storfelte låtene.» – Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Oppsiktsvekkende bra. Dette skal bli djevelsk gøy å følge med videre. En strøken femmer.» – Egon Holstad, iTromsø, terningkast 5

«Ti låter som hver for seg står fjellstøtt, og som sammen har blitt til et heidundrende solid debutalbum; et av landets beste band.» The Wilhelmsens, terningkast 6.

El Cuero:

El Cuero, med røtter i Kristiansund og den rocka delen av Americana, feirer ti år som band i 2017. Jubiléet feires med utgivelse av nytt album og ny turné. Platen har fått tittelen «For All Remaining Days» og slippes 27. januar 2017.

Albumet består av 10 låter, alle personlige betroelser om livet, håpet og kjærligheten.
9 av disse låtene er signert Brynjar Takle Ohr, som denne gangen varierer mellom den største lykke og egne personlige tragedier. Lydbildet er fargerikt, melodisk og til dels lekent oppløftende, noe som gir god variasjon og et glimt av håp til det relativt mørke tekstuniverset. Den melodiøse rocken sitter fortsatt løst, som i åpningssporet
«All Downhill From Here» og «Big Shot», mens vi får servert betraktninger om livets mirakler i «Big Dreams, Little Dreamer». Hint av god gammel rufsete El Cuero-årgang får vi i «Should’ve Been Gone». Låten er skrevet av nykommer, Vegard Strand Holthe. For første gang på 10 år har bandet fått en ny vokalist og låtskriver inn i rekkene.

«For All Remaining Days» inneholder også flere akustiske låter. I singelen «The Whole Love» henter El Cuero inspirasjon fra singer/songwriter kulturens opprinnelse og blander det med sine egne ingredienser. Bandet er kjent for sine fine vokalharmonier og her viser brødrene Takle Ohr at de også kan dele en låt seg i mellom. En smeltedigel av Simon & Garfunkel og Fleet Foxes, lunt pakket inn i varm leslie-gitar, piano, orgel og et nydelig samstemt band. Sørgmodige «Funeral Song» er en poplåt som handler om å bivåne sin egen begravelse, gjort på organisk bandvis. Albumet er spilt inn i Ocean Sound Recording, på øya Giske utenfor Ålesund. Bandet står selv for hele produksjonen, og det rikholdige lydbildet spenner over hele El Cueros spekter som låtskrivere.

El Cuero fra Kristiansund, har siden oppstarten i 2006 gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine 6 album og hundrevis av konserter. Med røtter i den amerikanske rocken har bandet de siste 10 årene perfeksjonert sitt musikalske uttrykk og er hyllet som et av landets aller ypperste liveband.�Bandet er et av Norges fremste formidlere av americana og gitardreven rock, og har på alle sine utgivelser utfordret sjangeren i flere retninger. Fra sarte ballader til full-on rock ‘n’ roll og 11 minutter lange gitarsoloer, har bandet alltid utfordret både seg selv og publikum. El Cuero har turnert flittig siden oppstarten og har vært en gjenganger på landets største festival– og klubbscener. De har hatt høye plasseringer på VGs topp-40 liste, og albumet «From Mountain To Sand» fra 2011 kapret en uhyre sterk 3. plass, kun slått av Lady Gaga og Adele. De har også hatt flere singler inne på listene til NRK radio, noe som har gitt dem en solid posisjon innen norsk rock.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Detaljer

Start:
22. april, 2017 @ 21.00
Slutt:
23. april, 2017 @ 01.00

Arrangør

The Late Great

Sted

KulturHuset i Tromsø
Erling Bangssundsplass 1
Tromsø, 9008 Norway
Telefon:
+4777791666