Laster Hendelser

« Alle Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Sigrid Brennhaug

9. mars, 2017 @ 21.0023.00

facebook_event_310428979359116

Det er sagt at det egentlig bare finnes tre ting å skrive om: Livet, kjærligheten og døden. Belgisk-franske Jaques Brel varen stor kabaretkunstner og en gigant innen moderne visekunst. Han hadde sin blomstringstid på 60-tallet og ble en legende mens han enda var i live.

Brel har en egen plass blant tekstforfattere. Ragnar Olsen har, ikke uten en viss frekkhet, «for-nordnorsket» Brel med vidd, varme og folkelighet. ”Ne me quitte pas” er blitt til ”Du må ikkje gå” og ”Le Bonbons” er blitt til ” En pose gott”.

Under Festspillene i Nord-Norge i 2004 ble Sigrid Brennhaug første gang spurt om å gjøre noen av disse Brel-tekstene på nordnorsk. Da var det bare smakebiter som ble framført. Nå er Brennhaug tilbake med et kremlag av musikere for å spre Brels klassikere i Ragnar Olsens språkdrakt.

Nordnorsk Jazzsenter(NNJS) har regien og sender denne Brel-kabareten på turné i landsdelen.

«Det er mange som har sagt, og som kommer til å si, at dersom Sigrid hadde bodd i Oslo så ville hun vært en nasjonal og kanskje internasjonal toppartist. Hun har en fantastisk stemme som mange misunner henne. Hver gang jeg hører henne så blir jeg imponert over hennes stemmeprakt og formidlingsevne» sier Hilde Høgseth i Smeltedigelen musikkfestival i Mo i Rana.

Mange i Tromsø har et forhold til disse Breltekstene ettersom mange husker Hålogaland Teaters oppsetning med brødrene Kjelsberg. Nå er det mulig å oppleve dem på Helgelandsmål med knallsterk sanger og samspilt trio.

Besetning: Sigrid Brennhaug, vokal; Tor-Petter Aanes, piano; Christo Stangness, bass og
Børge Pettersen-Øverleir, gitar.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Detaljer

Dato:
9. mars, 2017
Tid
21.00–23.00

Arrangør

Tromsø Jazzklubb

Sted

Verkstedet Kulturhuset
Tromsø, 9008 Norway