Laster Hendelser

« Alle Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Polart vin & viten: The Thing, innledes av Sveinung Wålengen

7. mars, 2017 @ 20.0020. mars, 2017 @ 23.00

facebook_event_1900145520217136

En amerikansk ekspedisjon ankommer en forskningsstasjon i Antarktis, der de skal samle vitenskapelig data. De oppdager at en norsk ekspedisjon i nærheten er utslettet av noe uforklarlig. Nordmennene har avdekket et romfartøy som har ligget i isen i 100 000 år og en «ting» som var i romskipet tar plass blant amerikanerne. Tingen kan forvandle seg til både mennesker og dyr, og slipper inn på basen som en sledehund, før den begynner å ta form av de forskjellige medlemmene av mannskapet og ta livet av dem en etter en.

Regissør John Carpenter er en av de mest innflytelsesrike sjangerfilmskaperne gjennom tidene. Han er kjent for å dyrke atmosfære og å skape spenning ved hjelp av stedene han benytter seg av – i THE THING spiller forskningsstasjonen og isødet utenfor en vesentlig rolle, akkompagnert av ulende vind. Filmen regnes som en av de beste skrekk- og science-fiction-filmene som er laget.

Sveinung Wålengen, leder for Verdensteatret Kino og Cinemateket i Tromsø, vil holde en innledning om Carpenters bruk av det polare landskapet i THE THING. Wålengen er filmviter utdannet fra NTNU, med bakgrunn som filmkritiker og forfatter av boka «Bygdekinoen i Norge – en reise i utkanten av lerretet».

THE THING vises som del av en filmserie dedikert til John Carpenter på Verdensteatret i mars.

Polart vin & viten er et samarbeid mellom Polarmuseet og Verdensteateret – Cinemateket i Tromsø. Polarmuseet er en del av Tromsø Museum – Universitetsmuseet, UiT Norges arktiske universitet.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail

Detaljer

Start:
7. mars, 2017 @ 20.00
Slutt:
20. mars, 2017 @ 23.00

Arrangør

Polarmuseet i Tromsø – Universitetsmuseet
Telefon:
77623360
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/Polarmuseet